Press kit

Chui su mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. 2015. godine pak Chui objavljuje treći album Third Sun From The Stone koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj.

2017. godine pak Chuievci su snimili album Chui ovu glazbu sa Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije s kojim s u rasprodali nekoliko koncerata uključujući i onaj u Velikom pogonu Tvornice kulture, a snimili su i pjesmu sa hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac koja je već od mnogih medija proglašena pjesmom godine. Album Chui ovu glazbu je Chuievcima donije i dva Porina, jedan za najbolji jazz album i drugi za najbolju jazz izvedbu.

Upravo su u suradnji s Jazz orkestrom HRTa objavili dvostruki album Chui ovu glazbu. Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bass.

Chui je nastupio kao predgrupa Medeski Scofield Martin & Wood (us), Etienne Mbappé & Su La Take (cam & fra), DKV Trio Hamid Drake, Ken Vandermark & Kent Kessler (us), Moon Hooch (us), Volcan Gonzalo Rubalcaba, Giovanni Hidalgo, Jose Gola & Horacio Hernandez (Cuba) Tarana (us)…

„Jedno od najboljih ovogodišnjih izdanja i ozbiljni pretendenti za Porina u više kategorija (jazz, instrumental, aranžman…).
Album za svaku preporuku!“ Dubravko Jagatić za Tportal „Po svemu sudeći“Third Sun From The Stone“ je ponajbolji domaći jazz album nakon 2004. kad je Boško Petrović objavio briljantni „B.P.Blues“ i najizgledniji kandidat za hrvatsko album godine“
Ilko Čulić za 24sata EXPRESS „Internacionalno relevantan hrvatski jazz proizvod.“ Aleksandar Dragaš za Jutarnji list „Domaći album godine.“ Mislav Miličević za soundguardian.com „ Jedina granica su njihovi instrumenti i mašta…“ Anđelko Jurkas za hot.net.hr „Riječ je o albumu bez slabog trenutka, istovremeno futurističkom i staromodnom uz koji možete guštati u sviračkom umijeću ovih zaista fantastičnih glazbenika.“ Vedran Harča za Rolling Stone „Chuijte i pochuijte SJAJAN ALBUM!“ Zlatko Gall za Slobodnu dalmaciju „Chui se nedvojbeno može doživjeti kao jednu od trenutačno najjačih domaćih koncertnih rock atrakcija…“ Janko Heidl za ravnododna.com

PreporuChui

Chui kontakt

Booking i ostale informacije.

Kontakti